![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZXPr_Qx6rWdLedHTG55DS2SVfhbI1S1G-prZGxvpEqQ21xZ1xU9ZSY6VVgR1j88T_Lnl3EXJPak6GGnKdp9v0Q91a1qPXkcsVvAblK2GsHp0_OWfPok4f1gLSJz6I0Hx18AN_iPATrB4/s320/zarno.jpg)
Подобрява обмяната на веществата , засилва имунната защита на организма. Стимулира жизнеспособноста.
Пшеничният зародиш е лесно усвоим хранителен продукт, който може да се приема смесен с прясно мляко, плодов сок и нектар.
Успешно може да се включи в диета при хора с наднормено тегло.
Консумира се в дози 1-2 супени лъжици на ден. По желание дневната доза може да бъде увеличена.
Полезен е при авитаминоза, пролетна умора, възстановяване след операция или продължително боледуване.
Пшеничният зародиш е натурален продукт с висока биологична стойност.
Може да се влага в различни печива, кулинарни смеси и пълнежи, млечни и зеленчукови супи.